Loader
Luftrenare.se (Gilwig AB)
bookmark_border

Köpvillkor

Köpvillkor

1. Priser

Alla priser är angivna i svenska kronor inkl. 25% moms för leverans inom Sverige. Gilwig AB förbehåller sig, p g a valutaförändringar etc, rätten att ändra sina priser löpande. Det är priset vid beställningstillfället och som står i orderbekräftelsen som gäller vid genomfört köp.

2. Produktgarantier

Se information om produktens garanti i specifikationerna på respektive produktsida i webbshopen.

3. Betalning

3.1 Betalningsalternativ och villkor för privatpersoner

Tillsammans med Klarna Bank AB (publ), Sveavägen 46, 111 34 Stockholm, Sweden, erbjuder vi följande betalningsalternativ där betalningen görs direkt till Klarna:

Betala inom 14 dagar: Betalningstid är 14 dagar från avsändandet av varorna. Villkoren för betala inom 14 dagar finner du här.

Konto: Klarna Konto är en kontokredit som tillhandahålls av Klarna och som ger kredittagaren möjlighet att delbetala sina köp månadsvis med minst 1/24 (minimum 50 SEK) av totala utnyttjade kreditbeloppet eller i enlighet med de i kassan godkända villkoren. För mer information om Klarna Konto inklusive allmänna villkor och Standardiserad Europeisk konsumentkreditinformation finner du här.

Betala Direkt: Betala Direkt baseras på autogiro och ditt konto debiteras först när vi har hanterat din beställning och skickat din order. Villkoren för Betala Direkt finner du här.

Banköverföring: Ditt konto debiteras omedelbart efter att beställningen har lagts.

Du hittar mer information om Klarna och kan läsa alla deras användarvillkor här.

3.2 Betalningsalternativ för företag

För företag erbjuder vi faktura från Gilwig AB med betalningsvillkor 30 dagar netto, efter godkänd kreditkontroll, eller betalning via Klarna eller Payson.

Vi kan även erbjuda förskottsbetalning samt gällande e-handelslösningar för stat- och kommun.

4. Leverans

Vi erbjuder fri frakt på alla beställningar inom Sverige. Vissa demo- och fyndprodukter har andra leveransvillkor (fraktkostnad, avhämtning etc) och i de fallen står det specificerat på produktsidan.

Transportsätt/speditör för din order beror på vilken vara du beställt och vart de skall levereras. Gilwig AB väljer optimalt fraktsätt när vi tagit emot din beställning. Vi samarbetar med stora speditörer som Schenker, PostNord, UPS, DHL m.fl. och vi skickar din order snarast möjligt. Vi meddelar dig via e-post när leveransen är bokad och varorna lämnar vårt lager.

4.1 Ungefärliga leveranstider

Varumärke Leveranstid Ytterligare info
Blueair 1-3 arbetsdagar Skickas från vårt lager samma dag eller max en arbetsdag efter beställning
LightAir 1-3 arbetsdagar Skickas från vårt lager samma dag eller max en arbetsdag efter beställning
Biozone 1-3 arbetsdagar Skickas samma dag eller max en arbetsdag efter beställning
Övriga 1-8 arbetsdagar Kan variera, vi meddelar leveranstid med din orderbekräftelse via e-post.

Vill du veta den exakta leveranstiden innan du beställer är du alltid välkommen att kontakta oss.

4.3 Transportskada

Köparen skall undersöka om varorna är behäftade med fel eller brister så snart som möjligt efter leverans. Vid eventuell transportskada v g kontakta fraktbolaget som levererat din vara. Se kontaktuppgifter på fraktföretagets följesedel. Om följesedel saknas kontaktar du Gilwig AB.

Det är en bra idé att fotografera eventuellt skadat emballage och andra transportskador så snart de upptäcks så att det finns dokumentation som visar skadorna.

4.4 Leveranser till utlandet

Här i webbshopen kan du bara beställa varor som skall levereras inom Sverige, men vi levererar även produkter till andra länder om det behövs. Om du vill beställa varor till ett annat land än Sverige får du som beställare betala för frakten utanför Sveriges gränser. För att vi ska kunna räkna fram fraktkostnaden behöver du skicka ett mejl till oss där du skriver vilka produkter du är intresserad av att köpa samt den exakta adress dit du vill ha varorna levererade. Vi återkommer sedan med en offert samt ytterligare information om hur du beställer och betalar om du väljer att lägga en order.

Kontakta oss här för prisuppgift vid beställning till utlandet.

5. Ångerrätt

Enligt distansavtalslagen har du som kund 14 dagar på dig att ångra ditt köp. För att detta ska gälla så ska varan vara i oskadat skick, oanvänd och i orginalförpackning. Dagarna räknas från den dag då du hämtat ut paketet på ett utlämningsställe eller på annat sätt tagit emot varorna. 

Om du vill utnyttja ångerrätten ska du återsända produkten i nyskick, inklusive allt förpackningsmaterial (kartonger, klämmor, plastpåsar etc), manualer, broschyrer mm som levererades med varan, inom 14 dagar från den dag då du meddelat att du ångrar dig. Klistra eller tejpa ingenting på orginalkartongen. 

Du betalar själv returfrakten.

Observera att luftrenare med filter INTE får returneras om du packat upp, installerat och använt filtren i maskinen. Eftersom luftrenare är en hygienprodukt kan vi inte ta tillbaka maskiner där filtren innehåller partiklar från en tidigare kund. Om du behöver undersöka att en luftrenare med filter startar och fungerar som den ska,  och du fortfarande vill ha rätt att ångra köpet, rekommenderar vi att du startar/testar maskinen UTAN att ha filtren i den.

Luftrenarmodeller utan filter får testas maximalt ett dygn efter leverans för att en retur skall godkännas.

Du som kund är ansvarig för varornas eventuella minskade värde till följd av annan hantering än vad som är nödvändigt för att fastställa varornas art, egenskaper och funktion.

Använd gärna denna ångerblankett eller skriv ett mejl till oss som innehåller de uppgifter som finns på blanketten.

5.1 Retur

Innan du skickar tillbaka något måste du kontakta Gilwig AB via e-post för att få returen godkänd och för att få instruktioner om hur returen skall ske. Du, kunden, kommer att få betala alla direkta kostnader för återsändandet av varan (returporto, administrationsavgifter samt ursprunglig fraktkostnad och eventuella extrakostnader för “bomkörningar” som belastats Gilwig AB).

Retur får inte ske mot postförskott eller efterkrav. Var noga med att spara ditt inlämningskvitto när du lämnar in din retur till oss. Gilwig AB åtar sig inget ansvar för transportskador till följd av dålig emballering vid retur. Gilwig förbehåller sig rätten att reducera återbetalt belopp för skada/slitage på maskinvara samt för emballage som förstörts eller förkommit hos kund.

När Gilwig AB har kontrollerat den returnerade varan och godkänt returen, räknar vi ut beloppet du skall få tillbaka (beloppet du betalt för varorna minus avdrag för Gilwig’s faktiska transportkostnader, eventuell värdeminskning, skador, avsaknad av emballage, ersättningsvaror etc).

5.2 Återbetalning

Du väljer om du vill ha pengar tillbaka eller om du vill byta till en annan produkt. 

5.3 Ångerrätt företag

Ångerrätt 14 dagar gäller ej för företag.

6. PriceRunner's köpgaranti

Ditt köp hos oss omfattas gratis av PriceRunner Köpgaranti. Det ger dig upp till 50.000 kronor om något skulle gå snett. För att omfattas av Köpgarantin så behöver du vara registrerad medlem på PriceRunner.

Även om du inte redan är medlem hos PriceRunner och kommit till vår hemsida genom dem så kan ditt köp omfattas av Köpgarantin. Det enda du behöver göra är registrera dig inom 60 minuter efter ditt köp. Att bli medlem är gratis och tar mindre än tre minuter!
» Skaffa PriceRunner Köpgaranti idag

För att Köpgarantin ska gälla så måste beställningen vara adresserad till dig som privatperson. Du är berättigad ersättning om något går fel med ditt köp såsom att varan är skadad, en enskild vara saknas vid leverans, varan är felaktig eller leverans uteblir. PriceRunner Köpgaranti ersätter dig som kund för både inköps- och fraktkostnader och eventuell direkt ekonomisk skada som du lidit. För värdeminskning, uteblivna intäkter eller andra direkta eller indirekta kostnader utgår ingen ersättning.

PriceRunners hemsida kan du se en lista på produktkategorier som ej omfattas av garantin samt läsa kompletta villkor.

7. Behandling av personuppgifter

Se vår personuppgiftspolicy.

8. Reservation mot skrivfel

Gilwig AB reserverar sig mot eventuella skrivfel på hemsidan. Gilwig kan när som helst och utan föregående meddelande göra ändringar i informationen på denna webbplats, eller i de produkter, lagersaldon och priser som presenteras här. Informationen på denna webbplats kan vara inaktuell och Gilwig är inte förpliktigade att uppdatera materialet eller tjänsterna på webbplatsen.


Information och köpråd

Arrow up

Varukorg

Total 0kr

Kassa