Loader
Luftrenare.se (Gilwig AB)
bookmark_border

Luftrenare för företag

Vi spenderar ungefär 90% av vår tid inomhus och ca. 40% av vår tid på arbetet. Har du funderat på hur kvaliteten på inomhusluften är på din arbetsplats? Ligger lokalerna i en stad, utmed en väg eller i ett industriområde med mycket trafik? Finns skrivare, datorer, heltäckningsmattor, stoppade möbler eller kemikalier i lokalerna? Har du förkylda kollegor som bär på virus eller bakterier?

Bild: kontor

Friskare personal

Luftrenare är ett av de allra bästa friskvårdsalternativen man kan erbjuda sin personal eftersom den bidrar till en långsiktigt god hälsa. Luftrenare fångar upp och oskadligör virus och bakterier och minskar därmed smittspridning bland personalen samt minskar andra problem som är relaterade till dålig luft (allergier, astma, KOL etc). Detta resulterar i minskad sjukfrånvaro och en piggare, mer effektiv, personal.

Minskat städbehov

Luftrenarna minskar städbehovet när dammet minskas. Beroende på rummets storlek renas luften inom några timmar och fortsätter sedan renas kontinuerligt. Det finns luftrenare som passar speciellt bra i kontor, lager, salonger, verkstäder, offentliga toaletter eller andra miljöer. Kontakta oss om du vill veta vilka modeller som passar på just ditt företag.

Piggare personal

Människor som andas ren luft håller sig piggare. Partiklarna som vi andas in påverkar oss mer än man tror, det är inte bara bra tillförsel av syre via ventilation som påverkar trötta vi blir på jobbet. Detta blir extra tydligt i t.ex frisörsalonger och lilknande miljöer där många olika partiklar finns i luften men det spelar även stor roll på "vanliga" kontor, skolor eller andra inomhusmiljöer.

Luften är full av osynliga partiklar som påverkar vår hälsa

Små partiklar, under 2,5 mikrometer (PM2,5) och ännu fler under 1,0 mikrometer, representerar ca 90% av alla partiklar i luften. Dessa är så små att vi inte ser dem med blotta ögat och de inhaleras djupt ner i lungorna och förs sedan ut i blodomloppet. Kroppen påverkas både kort- och lång siktigt. Vi vet idag att små partiklar, från t.ex. dieselbilar och förbränning, är den största orsaken till hjärt-och kärlsjukdomar, olika cancerformer liksom en allvarligt bidragande faktor till förvärrade allergi- och astmareaktioner.

Symptom vid förorenad inomhusluft

Exempel på kortsiktiga symptom vid dålig inomhusluft, som vi alla känner igen, är huvudvärk, trötthet, irriterade slemhinnor och svidande ögon. De flesta partiklar som finns i vår inomhusluft alstras av oss själva och tas därför inte om hand av ventilationssystemen som förser våra byggnader med luft utifrån. Därför behövs luftrenare i hem, kontor, lager, butiker, skolor och andra inomhusmiljöer.

Bra luftrenare...

  • tar bort hälsofarliga partiklar från trafik (diesel, avgaser, PM2.5, PM10 osv)
  • eliminerar virus och bakterier
  • tar bort förbrännings- och rökpartiklar från cigaretter, cigarrer, värme- och doftljus, braskaminer etc.
  • tar bort mögelsporer och mögellukt
  • eliminerar oangenäma lukter (sopor, husdjurslukter, parfymer, allmäna toaletter, stuglukt etc.)
  • tar bort kemikalier från målarfärg, impregnering, kemtvätt, plast, parfymer, bekämpningsmedel, rengöringsmedel, flamskyddsmedel, elektronik, sprayer, lim, frisörprodukter osv.
  • hjälper vid luftvägsproblem som allergi, astma, KOL etc.

Skräddarsydd offert för ditt företag

Vi kan hjäpa er med att mäta er inomhusluft och rekommendera produkter som passar just ert företags lokaler. Kontakta oss för offertförfrågan och prisförslag.

Vi kan även låna ut produkter för test och erbjuder leasing av de flesta luftrenare i vårt sortiment.

Bild: Företag

Ett urval av våra produkter för företag

Arrow up

Varukorg

Total 0kr

Kassa