Loader
Luftrenare.se (Gilwig AB)
bookmark_border

Luftrenare för frisör-, nagel- och skönhetssalonger

Att arbeta som frisör, nagelteknolog, hudterapeut eller liknande är drömyrken för många. Dessvärre har dessa jobb en baksida. Produkter, kemikalier, damm och andra partiklar sprids i salongerna hela dagarna. 

Bild: Frisör & Nagelteknolog

Att ständigt utsättas för alla dessa partiklar som skapas i salongsmijön är skadligt för hälsan och det finns tyvärr många som fått ge upp sina yrken på grund av de hälsoproblem som uppstått när de jobbat i denna farliga miljö.

Det finns en lösning!

Många tänker inte på det, men det finns en väldigt enkel lösning på problem med ohälsosam inomhusluft på frisör-, skönhets- eller nagelsalongen, nämligen luftrenare.

En bra luftrenare rensar inomhusluften på allt från kemikalier, rök från värmeljus, damm, sprayer, parfymer, allergener, pollen, avgaser (om din salong ligger vid en trafikerad väg kommer dessa partiklar också in i lokalen) och andra, för oss människor, skadliga partiklar. Med luftrenare kan man förebygga framtida problem och underlätta för de som redan blivit känsliga för de störande ämnena så att man kan jobba vidare trots dessa.

Färre sjukdagar "på köpet"

En luftrenare tar inte bara bort ovan nämnda partiklar utan rensar även luften från virus och bakterier. Det innebär att du minimerar risken att bli smittad av de kunder som kommer till dig när de inte är fullt friska, eller att bli smittad av din kollega som inte kan vara hemma från jobbet när han eller hon är krasslig.  

Många nöjda kunder

Kunder till oss har berättat att de mått mycket bättre efter att de ställt en luftrenare i salongen. Många berättar också att de inte längre har ögon som svider, att de nyser mindre och att de inte längre känner att de måste öppna ytterdörren för att släppa in frisk luft för att känna sig piggare under arbetsdagen. Vi har fått höra att lokalerna känns fräschare när man kommer på morgonen och att det inte luktar så som de gjort innan luftrenaren började användas. Med en luftrenare slipper du bli tung i huvudet redan vid lunchtid - du håller dig piggare hela dagen. 

Bild: Marwan Hitti, Salong Bangs Stockholm

Kundreferenser

Camfil City M hos Sturegatans Frisörer i Borås

Denna luftrenare passar utmärkt i t.ex frisörsalonger. Läs gärna detta blogginlägg hos Camfil om Sturegatans Frisörer i Borås som testade dessa i salongen och blev så nöjda att de köpte fler.

Winix luftrenare NK300 och Winix T1 för frisörer

I denna broschyr (pdf) kan du läsa om Winix-luftrenare och frisörsalonger.

LifeAir-luftrenare hos Salong Bangs Stockholm

Salong Bangs har LifeAir-luftrenare på salongen för att eliminera virus och skadliga partiklar från biltrafiken utanför salongen som ligger mitt i Stockholms city samt rena salongsluften från kemikalier från hårprodukter. 

Rekommenderade produkter

Olika luftrenare passar i olika lokaler, därför ser vi gärna att ni kontaktar oss och beskriver var salongen ligger och hur den ser ut (takhöjd, flera rum/avdelningar, närhet till trafik etc) så att vi kan ge er den bästa produktrekommendationen. Eftersom det förekommer många kemikalier och gaser i salongsmiljöer är luftrenare med kolfilter absolut mest effektiva i denna miljö.

Förslag på luftrenare med kolfilter för större salonger

Förslag på luftrenare med kolfilter för mindre salonger

Skräddarsydd offert för din salong

Det är viktigt att man dimensionerar luftrenaren efter hur stort rum man har, hur många personer som vistas i rummet och självklart med den verksamhet man driver i åtanke (kemikalier, partiklar, damm, trafik osv). Vi hjälper er hitta rätt lösning för er unika miljö så tveka inte att kontakta oss via formuläret nedan för en skräddarsydd offert.

Arrow up

Varukorg

Total 0kr

Kassa