Loader
Luftrenare.se (Gilwig AB)
bookmark_border

Luftrenare mot allergi & astma

Nyser

Över 20% av alla människor i Sverige lider av pollenallergi (hösnuva). Inomhusluften är inte bara full av pollen utan innehåller även kemikalier, damm, mögelsporer, djurallergener och andra partiklar som kan orsaka allergier och astma.

En bra luftrenare förbättrar inomhusmiljön genom att snabbt reducera dessa luftburna partiklar till nära noll. Rätt luftrenare lindrar besvären och motverkar symtom som nästäppa, nysningar, rinnande/kliande ögon och hals, astma, huvudvärk och trötthet.

Har du eller någon i din familj astma eller allergi rekommenderar vi att ni köper en luftrenare till i första hand sovrummet. Sover man i helt ren luft i 7-9 timmar brukar detta räcka för att sedan hålla sig relativt symtomfri under den kommande dagen. Om man sover i ren luft och låter kroppen återhämta sig kan man minska behovet av mediciner nästkommande dag. 

En luftrenare är lätt att placera var som helst i hemmet. Ingen installation krävs, det är bara att ansluta kontakten. Du kan även flytta din luftrenare från ett rum till ett annat om du till exempel vill ha luftrenaren i vardagsrummet på dagen och sovrummet på natten. 

Luftrenare mot djurallergier

Det är inte själva djurhåren, utan snarare de djurallergener som katter, hundar och andra däggdjur avger som hamnar i luften och orsakar allergiska symptom. Vissa proteiner som finns i saliv, urin och avföring från katter, hundar och andra husdjur kan också orsaka allergiska reaktioner. Torkad saliv som innehåller allergener kan flaga av från pälsen på ett djur och flyga runt i luften, och därmed andas in. Djurallergener är små och lätta, vilket gör att de kan förbli luftburna under lång tid. 

Luftrenare mot dammkvalster

Dammkvalster är mikroskopiska, insektsliknande skadedjur som lever i kuddar, madrasser, filtar, mattor, kläder och andra mjuka material. Dammkvalster kan orsaka några av de vanligaste inomhusallergenerna och utlösa allergiska reaktioner och astma hos känsliga personer. Ett sätt att minska damm i hemmet är att ha luftrenare i rummet.

Vi hjälper dig välja produkt

Våra luftrenare använder olika beprövade tekniker för luftrening som jonisering, HEPA-filter, kolfilter, UV-ljus, PlasmaWave etc. Självklart har vi produkter som rekommenderas av Astma- och allergiförbundet och/eller European Center for Allergy Research Foundation (ECARF) i vårt sortiment.

Alla våra luftrenare tar bort allergener men olika modeller och tekniker passar i olika miljöer/rum. Är du osäker på vilken sorts luftrenare som passar bäst i just din inomhusmiljö är du varmt välkommen att kontakta oss med dina frågor.

Vårt produktsortiment

Produktförslag

Arrow up

Varukorg

Total 0kr

Kassa