Loader
Luftrenare.se (Gilwig AB)
bookmark_border

Luftrenare mot dålig lukt

Källare

Dålig lukt uppstår t.ex där bakterier och mögel tillåts växa okontrollerat. Lukter kan även orsakas av gaser, matos, eldning, fukt, byggnadsmateriel, husdjur, apparater, materiel i möbler, rökning, äldre isolingsmaterial, krypgrunder osv. 

Några vanliga problemmiljöer där oangenäma lukter uppstår är källare, soprum, offentliga toaletter och krypgrunder. En luftrenare kan göra dessa miljöer helt luktfria och därmed hälsosamma då luftrenaren eliminerar uppkomsten av lukten. 

Sommarstugelukt

Är du en av de svenskar som upplever att sommarstugan luktar obehagligt när du anländer efter vintern? Stuglukt är något som en luftrenare kan lösa permanent! Man kan tycka att det går fort och lätt att vädra ut doften när man kommer och att den sedan försvinner men tyvärr är det oftast så att lukten är kvar men att våra näsor vänjer sig vid lukten så att vi inte längre känner den.

Det är lätt att tro att den dåliga lukten i en äldre stuga beror på fukt men så måste det inte vara. Lukter kan även uppstå av gamla linoleummattor, gammalt golv, tjärpapp, gammalt isoleringsmaterial etc. "Sommarstugelukt" är många olika lukter som tillsammans bildar en lukt många förknippar med sommar- eller fritidshus. Ibland kan det vara luft som kommer upp från krypgrunden, eller så kan det finnas mögel eller skadedjur som möss i väggar eller garderober.

I stort sett alla luftrenare i vårt sortiment fungerar bra mot stuglukt. En del fungerar bättre för detta än andra och om vi ska rekommendera en specifik produkt så föreslår vi att du tittar på BioZone Basic Unit som är liten, lättanvänd, effektiv och mycket prisvärd (finns för olika storlekar på rum). 

Sanering av lukter

Vid riktigt kraftiga luktproblem (rökskador o.dyl) kan man behöva hyra en saneringsapparat en kortare eller längre period. Dessa är extremt kraftfulla och rengör möbler, mattor, textilier och tapeter på djupet. Resultatet är bestående så lukten kommer inte tillbaka efter att saneringen utförts.

En saneringsapparat är perfekt att använda om du till exempel har problem med en inrökt lägenhet som du vill få luktfri. Att sanera bort cigarettlukt är mycket effektivare än att försöka tvätta av eller måla över ytorna i rummet, det är dessutom mycket lättare att göra! Även möbler och andra föremål som står i rummet blir luktfria efter saneringen. Lukt från cigarettrök tar mellan 24 och 96 timmar att ta bort beroende på hur inrökt och hur stort utrymmet är.

En saneringsapparat tar även bort och dödar mögelsporer, bakterier och andra problem som gör att lukt uppstår. Resultatet efter en sanering är bestående och behöver sällan upprepas, men du måste så klart även se till att källan till eventuella problem löses för att inte lukterna skall återkomma.

Vi hjälper dig lösa ditt problem

Vi kontaktas varje vecka av människor med luktproblem, och vi lyckas hjälpa de allra flesta. Alla våra luftrenare tar bort lukter men de fungerar på lite olika sätt och använder olika tekniker. Vill du veta mer om hur du kan förbättra just din miljö och vilken produkt som passar bäst för dig är du varmt välkommen att kontakta oss!

Förslag på produkter som är bra vid problem med lukt

Arrow up

Varukorg

Total 0kr

Kassa