Loader
Luftrenare.se (Gilwig AB)
bookmark_border

Luftrenare mot oönskade lukter

Luftrenare tar bort dåliga, oönskade lukter i bilen, båten eller husvagnen.

Luftrenare tar bort lukt i hus, lägenheter eller sommarstugor (källarlukt, huslukt, mögellukt, husdjurslukt etc).

Luftrenare tar bort brand- eller röklukt i hus, lägenhet eller annat utrymme.

Dålig lukt uppstår av många olika anledningar. Det kan vara mögel eller bakterier som tillåts växa okontrollerat eller lukter som orsakas av rökning, matos, eldning, fukt, gaser, byggnadsmateriel, husdjur, apparater, materiel i möbler, målarfärger, isoleringsmaterial, krypgrunder osv. 

Luftrenare löser problem med tillfälliga lukter, håller lukter borta kontinuerligt och kan användas för att sanera bort ingrodda lukter permanent. 

Tillfälliga lukter

Rökning inomhus - använd en luftrenare med kolfilter eller UV-ljus (fotoplasma).
Matos, gaser, kemikalier etc - använd en luftrenare med kolfilter.

Ingrodda lukter

Rökskador, mögel, husdjurslukter, lukt som sitter i möbler/materiel - använd (hyr) en saneringsmaskin tillfälligt och underhåll sedan med en luftrenare med kolfilter eller UV-ljus efteråt om det behövs.

Vind, krypgrund, allmän toalett, soprum

Använd t.ex Biozone Aircare som använder fotoplasma för att kontinuerligt hålla mögel, virus och bakterier borta.

Bild: Torp

Sommarstugelukt

Är du en av de svenskar som upplever att sommarstugan luktar obehagligt när du anländer efter vintern? Kanske sätter sig lukten även i kläder och "följer med hem" när ni lämnar stugan? 

Lukten kan uppstå av gamla linoleummattor, gammalt golv, tjärpapp, gammalt isoleringsmaterial etc. "Stuglukt" är många olika lukter som tillsammans bildar en lukt vi förknippar med sommar- eller fritidshus. Ibland kan lukten orsakas av luft som kommer upp från krypgrunden eller fuktproblem.

En luftrenare som fungerar särskilt bra vid stuklukt är BioZone Basic Unit som är liten, lättanvänd, effektiv och mycket prisvärd. Om lukten är omfattande rekommenderar vi att du först genomför en sanering för att sedan använda en luftrenare kontinuerligt. Hos oss kan du hyra lättanvända saneringsmaskiner.

Produktförslag: luftrenare mot lukter

Sanering av ingrodda lukter

Vid riktigt kraftiga problem där lukter sitter fast i väggar, dynor, möbler, isolering och andra material kan man behöva köra en saneringsapparat några timmar/dygn för att bli av med lukten. Dessa maskiner är extremt kraftfulla och rengör möbler, mattor, textilier, tapeter etc på djupet med hjälp av ozon. Resultatet efter en sanering är bestående och behöver sällan upprepas, men du måste så klart även se till att källan till eventuella problem löses för att inte lukterna skall återkomma. En saneringsapparat är perfekt att använda om du t.ex har problem med en inrökt lägenhet som du vill få luktfri. 

Du kan hyra en saneringsmaskin veckovis av oss, klicka här för mer info om hyra

Vi hjälper dig 

Vi kontaktas varje vecka av människor med luktproblem, och vi lyckas hjälpa de allra flesta. Många av luftrenarna i vårt sortiment tar bort lukter men de fungerar på lite olika sätt och använder olika tekniker. Vill du veta mer om vilken produkt som passar bäst i din miljö är du varmt välkommen att kontakta oss via chatten, formuläret längre ner på denna sida eller på telefon 070-722 00 50.

Kontakta oss för hjälp med att lösa dina luktproblem

Arrow up

Varukorg

Total 0kr

Kassa