Loader
Luftrenare.se (Gilwig AB)
bookmark_border

Luftrenare mot dålig lukt

Källare

Dålig lukt uppstår av olika anledningar. Det kan vara mögel eller bakterier som tillåts växa okontrollerat. Lukter kan även orsakas av matos, eldning, fukt, gaser, byggnadsmateriel, husdjur, apparater, materiel i möbler, rökning, färg, isoleringsmaterial, krypgrunder osv. 

Luftrenare kan användas både för att lösa problem med tillfälliga lukter och för att få bort ingrodda lukter. Olika modeller och tekniker är olika bra på att få bort olika sortes lukter så hör gärna av dig till oss och berätta om ditt problem så kan vi rekommendera den bästa lösningen för dig!

Några miljöer där det är vanligt att oangenäma lukter uppstår är offentliga toaletter, källare, soprum, rökrum och krypgrunder. Rätt luftrenare kan göra dessa miljöer helt luktfria och hälsosamma. 

Tillfälliga lukter

Matos, gaser, kemikalier etc - använd en luftrenare med kolfilter.
Rökning inomhus - använd en luftrenare med kolfilter eller UV-ljus (fotoplasma).

Ingrodda lukter

Rökskador, mögel, husdjur, isoleringsmateriel, lukt som sitter i möbler/materiel - använd en saneringsmaskin tillfälligt och underhåll sedan med luftrenare med kolfilter eller UV-ljus efteråt om det behövs.

Vind, krypgrund, allmän toalett, soprum

Använd t.ex Biozone Aircare som använder UV-ljus (fotoplasma) för att kontinuerligt hålla mögel, virus och bakterier borta.

Sommarstugelukt

Är du en av de svenskar som upplever att sommarstugan luktar obehagligt när du anländer efter vintern? Kanske sätter sig lukten även i kläder och "följer med hem" när ni lämnar stugan? Man kan tycka att det går fort och lätt att vädra ut doften när man kommer och att den sedan försvinner men tyvärr är det oftast så att lukten är kvar men att våra näsor vänjer sig vid lukten så att vi inte längre känner den.

Det är lätt att tro att den dåliga lukten i en äldre stuga beror på fukt men så måste det inte vara. Lukten kan uppstå av gamla linoleummattor, gammalt golv, tjärpapp, gammalt isoleringsmaterial etc. "Sommarstugelukt" är många olika lukter som tillsammans bildar en lukt många förknippar med sommar- eller fritidshus. Ibland kan det vara luft som kommer upp från krypgrunden.

Många luftrenare fungerar bra mot stuglukt. Ett exempel är BioZone Basic Unit som är liten, lättanvänd, effektiv och mycket prisvärd. Om lukten är omfattande rekommenderar vi att man först genomför en sanering för att sedan använda en vanlig luftrenare kontinuerligt.

Sanering av ingrodda lukter

Vid riktigt kraftiga problem där lukter sitter fast i väggar och andra material kan man behöva köra en saneringsapparat en period. Dessa maskiner är extremt kraftfulla och rengör möbler, mattor, textilier, tapeter etc på djupet. Detta är lätt att göra själv och tar någon eller några dagar beroende på hur stort utrymmet är.

Du kan hyra en saneringsmaskin av oss. Priset ligger på ca 1.250 kr/vecka, klicka här för mer info om hyra. Resultatet efter en sanering är bestående och behöver sällan upprepas, men du måste så klart även se till att källan till eventuella problem löses för att inte lukterna skall återkomma.

En saneringsapparat är perfekt att använda om du har problem med en inrökt lägenhet som du vill få luktfri. Att sanera bort cigarettlukt är mycket effektivare än att försöka tvätta av eller måla över ytorna i rummet, det är dessutom mycket lättare att göra. 

Vi hjälper dig 

Vi kontaktas varje vecka av människor med luktproblem, och vi lyckas hjälpa de allra flesta. De flesta luftrenare i vårt sortiment tar bort lukter men de fungerar på lite olika sätt och använder olika tekniker. Vill du veta mer om vilken produkt som passar bäst i din miljö är du varmt välkommen att kontakta oss!

Produktförslag, luftrenare mot lukter

Arrow up

Varukorg

Total 0kr

Kassa