Loader
Luftrenare.se (Gilwig AB)
bookmark_border

Luftrenare mot allergi & astma

Över 20% av alla människor i Sverige lider av pollenallergi (hösnuva) och ännu fler lider av andra typer av luftburna allergier.

Inomhusluften är inte bara full av pollen utan innehåller även djurallergener, damm, kemikalier, mögelsporer och andra partiklar som kan orsaka allergier och astma.

Bild: Blueair Pure 221 i hallen

En bra luftrenare förbättrar inomhusmiljön genom att snabbt reducera de luftburna allergiframkallande partiklarna till nära noll.

En luftrenare lindrar besvären och motverkar symtom som nästäppa, nysningar, rinnande/kliande ögon och hals, astma, huvudvärk och trötthet.

En luftrenare är lätt att placera var som helst i hemmet. Ingen installation krävs, det är bara att ansluta kontakten. Se våra produktförslag längre ner på sidan!

Luftrenare mot pälsdjursallergi

Det är inte själva djurhåren, utan snarare de djurallergener som katter, hundar och andra däggdjur avger som hamnar i luften och orsakar allergiska symptom. Vissa proteiner som finns i saliv, urin och avföring från katter, hundar och andra husdjur kan också orsaka allergiska reaktioner. Torkad saliv som innehåller allergener kan flaga av från pälsen på ett djur och flyga runt i luften, och därmed andas in. Djurallergener är små och lätta, vilket gör att de kan förbli luftburna under väldigt lång tid. En luftrenare rensar luften från dessa partiklar så att du slipper andas in dem.

Luftrenare mot dammkvalster?

Dammkvalster är mikroskopiska, insektsliknande skadedjur som lever i kuddar, madrasser, filtar, mattor, kläder och andra mjuka material. Dammkvalster kan utlösa allergiska reaktioner och astma. Kvalster lever inuti madrasser, kuddar, soffor etc vilket gör att du behöver vidta flera åtgärder för att minska allergiproblem orsakade av kvalster. En luftrenare kan underlätta allergin genom att den avlägsnar de allergener som blir lufburna när man rör sig i sängen, skakar sängkläder osv. men den tar inte bort själva kvalstren.

Val av luftrenare

Vår rekommendation är att man har en luftrenare i det rum där den allergiska personen befinner sig mest tid. Det är oftast i sovrummet. Sover man i helt ren luft i 7-9 timmar brukar detta räcka för att hålla sig relativt symtomfri den kommande dagen och behovet av mediciner minskar. Det allra bästa är att man har en luftrenare i varje rum för att säkerställa att all inomhus är fri från allergener, men du kan även flytta din luftrenare från ett rum till ett annat om du vill ha den i vardagsrummet på dagen och i sovrummet på natten. 
Om du vill köpa flera luftrenare - kolla in våra paketerbjudanden!

Alla luftrenare i vårt sortiment tar bort allergener och självklart har vi luftrenare som rekommenderas av Astma- och allergiförbundet och European Center for Allergy Research Foundation (ECARF) om den typen av certifiering är viktig för dig.

Är du osäker på vilken/vilka luftrenare som passar bäst i just din inomhusmiljö är du varmt välkommen att kontakta oss så hjälper vi dig hitta rätt!

Produktförslag - luftrenare vid allergier

Arrow up

Varukorg

Total 0kr

Kassa