Loader
Luftrenare.se (Gilwig AB)
bookmark_border

Blue Pure 221

bookmark_border

BlueairHög prestanda, användarvänlighet och snygg design. Passar rum upp till 50 kvm. Byt färg på luftrenaren genom att byta förfiltret.

Mer info


2.490kr
Delbetala från 106kr/mån. Villkor.

Blue Pure 221 - Den lättskötta luftrenaren

Hög prestanda, användarvänlighet och snygg design gör Blue Pure 221 till ett mycket bra val för hälsomedvetna personer som vill andas ren inomhusluft.

360° luftintag gör den enkel att placera var som helst samtidigt som du får överlägsen luftkvalitet tack vare Blueairs världsledande filterteknik. Luftrenaren passar perfekt för stora utrymmen i hemmet.

Mycket stor filteryta

Blue Pure 221 är utrustad med Blueairs världsledande filterteknik. Hela den nedre delen av Blue Pure 211 utgörs av ett avancerat, återvinningsbart filter. Luftrenaren levereras med ett installerat förfilter av tyg och ett avancerat kombinationsfilter som renar luften från i princip alla luftburna partiklar så som: pollen, damm, djurallergener, mögelsporer, allergener, virus och bakterier. Kolfiltret tar även bort rök, lukter, gaser och VOC:er.

Enkel touchknapp och hantering

Med den superenkla touchknappen är luftrenaren enkel att sätta på och av samt styra fläkthastigheten. Touch-knappen varnar också när det är dags att byta filter, ca var sjätte månad (drifttid). Nytt filter beställer du från oss och bytet gör du lätt själv.

Tyst som en viskning

Blue Pure 221 är tyst som en viskning, vilket betyder att du kan placera den var som helst.

Förfilter för personlig design

Blue Pure 221 levereras med två förfilter (Diva Blue & Dark Shadow). Ytterligare tre färger finns som tillval för att matcha din personliga inredning och stil. Förfiltren fångar upp de största partiklarna och kan dammsugas av och tvättas i maskintvätt (40 grader). Om du tycker att luftrenaren är snyggare helt i vitt, utan förfiltret, kan du naturligtvis använda Blue Pure 221 utan det.

Blue är faktiskt grön

Polypropenfibrerna i Blue Pure 221-filtret är naturliga fiender till partiklar som bakterier, virus och mögel. Materialet är 100% återvinningsbart. Enheten förbrukar lika lite energi som en glödlampa när den körs dygnet runt, alla dagar i veckan.

Produktegenskaper/Specifikationer

 • 5 luftväxlingar per timme i ett rum på 50 m2
  • CADR rök/damm/pollen: 590 m3/h eller 350 cfm
 • Lämplig för stora utrymmen i hemmet
 • Tounchknapp för tre fläkthastigheter
 • Världsledande och effektivt kombinationsfilter med 4,4 m2 filterarea
 • Engergiförbrukning: 30–61 W beroende på fläkthastighet
 • Ljudnivå: 31–56 dBA beroende på fläkthastighet
 • Filterbytesindikator
 • Enkel hantering och underhåll
 • Tredjepartstestad av AHAM och Energy Star
 • Förfilter av tyg i fem olika färger som tillval

Videopresentation av Blue Pure 221

Mer info om tillverkaren

Med en luftrenare från Blueair behöver du inte oroa dig över pollen, kemikalier, lukter, virus eller andra luftburna partiklar när du kommer in. En Blueair Classic-luftrenare tar bort 99% av all pollen i ett rum på bara 20 minuter och renar all luft i rummet hela fem gånger varje timme.

I mer än tjugo år har Blueair's premiumprodukter gjort att miljontals människor över hela världen kunnat njuta av fördelarna med att andas renare luft. Blueair är grundat i Sverige och tillverkar innovativa, energieffektiva kvalitetsprodukter som säljs i över 60 länder.

Produktserier från Blueair:

Vilken Blueair-luftrenare passar i vilken storlek på rum?

Du väljer luftrenare efter storleken på det rum den ska användas i.
» Här finns en översikt där du ser vilken Blueair-modell som passar olika rumsstorlekar

Läs även: Blueair Classic 405 vald till Bäst-i-test av Testfakta 2019

Höga prestanda, användarvänlighet och snygg design gör Blue Pure till ett mycket bra val. Dess 360° luftintag betyder att den är enkel att placera var som helst. Filtret fångar upp i stort sett alla föroreningar i luften, ända ned till virusstorlek: pollen, damm, djurallergener, mögelsporer, rök, allergener och bakterier. Kombinationsfiltret (tillval) med aktivt kol tar till och med bort lukter, gaser och VOC:er. 

Blue Pure 221 och 411 finns i olika färger och det färgade tyget fungerar även som ett förfilter som fångar upp större partiklar och på så sätt förlänger huvudfiltrets livslängd.

Pure 411 passar rum upp till 15 m².
Pure 221 passar rum upp till 50 m².

Rek. rumsstorlek, max 50 m²
Rek. rumsstorlek, min. 0 m²
Antal luftväxlingar per timme 5 st
Ljudnivå, min. 31 dB(A)
Ljudnivå, max. 56 dB(A)
Energiförbrukning 30-61 W
Sensorer Nej
Wi-Fi connectivity Nej
Timer Nej
Fjärrkontroll Nej
Display Nej
Höjd 51.3 cm
Bredd 33 cm
Djup 33 cm
Vikt 6.8 kg
Hjul Nej
Garanti (år) 1 år. Går att förlänga till 2 år genom registrering av maskinen på Blueair's hemsida.
Luftflöde 590 m³/h
CADR pollen 590 m³/h
CADR damm 590 m³/h
CADR rök 590 m³/h
Fläkthastigheter 3 st
Indikator för filterbyte Ja

Produkt- eller prisfrågor

Kontakta oss via detta formulär om du har frågor om denna produkt eller om du sett den till ett lägre pris i en annan webbshop och vill att vi matchar priset:

Arrow up

Varukorg

Total 0kr

Kassa