Loader
Luftrenare.se (Gilwig AB)
bookmark_border

Blueair Classic 403

bookmark_border

BlueairHEPASilent®-teknologi. Passar perfekt i rum upp till 34kvm och renar all luft upp till fem gånger i timmen. Slipp pollen, avgaser, damm, virus, bakterier och andra skadliga partiklar.

Mer info


2.490kr 3.795kr
Delbetala från 106kr/mån. Villkor.

Blueair Classic 403 med partikelfilter

Detta är föregångaren till Bäst-i-test-vinnaren Blueair Classic 405. Det är i stort sett samma maskin och den använder samma filter men 403 har ingen wifi-uppkoppling och chassit är lite annorlunda (fläkthastighet ställs in med ett vred istället för touch-knappar) och luftflödet är något lägre (CADR 408m³/h vs 510m³/h).

REA på denna produkt!

Blueair Classic 403 har problemfritt underhåll och hög prestanda. Dess kraftfulla men ändå tysta radialfläkt förflyttar stora volymer luft på litet utrymme, vilket ger effektiv filtrering till låga ljudnivåer. Njut av fördelarna med att andas ren luft varje dag.

Blueair Classic 403 använder sig av HEPASilent®-teknologin som fångar 99.97% av de minsta (0.1 mikron) partiklarna, som bland annat allergiframkallande pollenkorn, kvalster, mögelsporer och hudflagor från husdjur, bakterier och virus.

 • Idealisk för medelstora rum (upp till 34 m²)
 • 99.97% filtreringseffektivitet
 • Energy Star® kvalificerad
 • Indikator för filterbyte
 • Renar all luft i rummet upp till 5 ggr/timme
 • Väl mellan Partikelfilter eller SmokeStop-filter när du vill om ditt behov av luftrening förändras 

Design

Kombinationen av visuellt tilltalande form och effektiv funktion kännetecknar svensk design. Blueair Classic 403 har en tidlös design som har gett den en plats i designsamlingen vid Sveriges Nationalmuseum.

Teknologi

Blueair's HEPASilent®-teknologi kombinerar de bästa egenskaperna hos elektrostatisk och mekanisk filterteknik. Detta för att kunna förse dig med så ren luft som möjligt i snabbare takt, utan buller.

Den fenomenalt låga strömförbrukningen minskar energikonsumtionen och minskar dessutom ozonnivåerna i inomhusluften.

Blueair Classic 403 levereras med en timer som meddelar dig när filtret behöver bytas, så att du alltid ska ha tillgång till ren luft av högsta kvalitet. Magneten på baksidan gör det möjligt att fästa timern på luftrenaren eller andra magnetiska ytor. 

Hur fungerar den?

Luft sugs in i enheten via en ultra-tyst fläkt. Luftburna partiklar passerar sedan genom en jonkammare där de laddas för att garantera att de enkelt fastnar på Blueairs progressiva trestegsfilter. Renad luft, fritt från föroreningar, cirkuleras sedan ut i rummet.

Filter

Denna modell använder samma filter som de nyare modellerna som heter 405 och 480i så filter kommer alltid att finnas även om denna modeller är äldre.

 

Mer info om tillverkaren

Med en luftrenare från Blueair behöver du inte oroa dig över pollen, kemikalier, lukter, virus eller andra luftburna partiklar när du kommer in. En Blueair Classic-luftrenare tar bort 99% av all pollen i ett rum på bara 20 minuter och renar all luft i rummet hela fem gånger varje timme.

I mer än tjugo år har Blueair's premiumprodukter gjort att miljontals människor över hela världen kunnat njuta av fördelarna med att andas renare luft. Blueair är grundat i Sverige och tillverkar innovativa, energieffektiva kvalitetsprodukter som säljs i över 60 länder.

Produktserier från Blueair:

Vilken Blueair-luftrenare passar i vilken storlek på rum?

Du väljer luftrenare efter storleken på det rum den ska användas i.
» Här finns en översikt där du ser vilken Blueair-modell som passar olika rumsstorlekar

Läs även: Blueair Classic 405 vald till Bäst-i-test av Testfakta 2019

Blueair Classic-luftrenare ger dig ett hälsosammare liv. Det nordiska oberoende testinstitutet Testfakta har utsett Blueair Classic 405 till ”bäst i test” för högst kapacitet och prestanda. Men du kan lita på att alla Classic-modeller tar bort allergi- och astmautlösande faktorer, virus, bakterier, avgaser och andra luftburna partiklar och föroreningar minst lika bra då de bygger på samma teknik.

Välj modell efter storleken på rummet

 • Classic 605 och Classic 680i passar rum upp till 72 m² 
 • Classic 505 passar rum upp till 65 m² 
 • Classic 405 och Classic 480i passar rum upp till 40 m² 
 • Classic 205 och Classic 280i passar rum upp till 26 m² 
 • Classic 203 Slim passar rum upp till 22m²

Blueair Classic-modeller med ett "i" i namnet har inbyggda sensorer som känner av luftkvaliteten och justerar luftreningen automatiskt.

Filter till Blueair Classic-luftrenare

Fler produktserier från Blueair

Rek. rumsstorlek, max 34 m²
Rek. rumsstorlek, min. 1 m²
Ljudnivå, min. 32 dB(A)
Ljudnivå, max. 52 dB(A)
Energiförbrukning 35-80 W
Wi-Fi connectivity Nej
Timer Nej
Fjärrkontroll Nej
Display Nej
Höjd 59 cm
Bredd 50 cm
Djup 27.5 cm
Vikt 15 kg
Hjul Tillval
Garanti (år) 1 år. Går att förlänga till 2 år genom registrering av maskinen i Blue Friend appen eller på Blueair's hemsida.
Luftflöde 408 m³/h
CADR pollen 408 m³/h
CADR damm 408 m³/h
CADR rök 408 m³/h
Fläkthastigheter 4 st
Indikator för filterbyte Ja

Produkt- eller prisfrågor

Kontakta oss via detta formulär om du har frågor om denna produkt eller om du sett den till ett lägre pris i en annan webbshop och vill att vi matchar priset:

Arrow up

Varukorg

Total 0kr

Kassa