Loader
Luftrenare.se (Gilwig AB)
bookmark_border

Luftrenare för företag

Vi spenderar ungefär 90% av vår tid inomhus och ca. 40% av vår tid på arbetet. Har du funderat på hur kvaliteten på inomhusluften är på er arbetsplats? Ligger lokalerna i en stad, utmed en väg eller i ett industriområde med mycket trafik? Finns skrivare, datorer, heltäckningsmattor, stoppade möbler, växter eller kemikalier i lokalerna? Har du förkylda kollegor som bär på virus eller bakterier? Vi gissar att svaret på dessa frågor är "ja" och då har ni stor nytta av luftrenare i lokalerna.

Bild: kontor

Friskare personal

Luftrenare är ett fantastiskt friskvårdsalternativ att erbjuda sin personal eftersom de bidrar till en långsiktigt god hälsa. Luftrenare fångar upp och kan oskadligöra virus och bakterier. Därmed minskar smittspridning bland personalen och andra hälsoproblem som är relaterade till luften (allergier, astma, KOL etc) förbättras snabbt. Resultatet blir minskad sjukfrånvaro och en piggare, mer effektiv, personal.

Minskat städbehov

Luftrenare minskar städbehovet när dammet i luften försvinner. Beroende på rummets storlek renas luften inom några timmar och fortsätter sedan renas kontinuerligt. Det finns luftrenare som passar speciellt bra i kontor, lager, salonger, verkstäder, offentliga toaletter eller andra miljöer. Kontakta oss om du vill veta vilka modeller som passar på just ditt företag.

Piggare personal

Människor som andas ren luft håller sig piggare. Partiklarna som vi andas in påverkar oss mer än vi tror, det är inte bara bra tillförsel av syre via ventilationen som påverkar hur trötta vi blir på jobbet. Alla som lider av allergier vet hur trött man blir av detta och att som arbetsgivare kunna erbjuda en allergifri miljö ger självklart konkurrensfördelar.

Luften är full av osynliga partiklar som påverkar hälsan

Små partiklar, under 2,5 mikrometer (PM2,5) och ännu fler under 1,0 mikrometer, representerar ca 90% av alla partiklar i luften. Dessa är så små att vi inte ser dem med blotta ögat och de inhaleras djupt ner i lungorna och förs sedan ut i blodomloppet. Kroppen påverkas både kort- och lång siktigt. Vi vet idag att små partiklar, från t.ex. dieselbilar och förbränning, är den största orsaken till hjärt-och kärlsjukdomar, olika cancerformer liksom en allvarligt bidragande faktor till förvärrade allergi- och astmareaktioner.

De flesta partiklar som finns i vår inomhusluft alstras av oss själva och tas därför inte om hand av ventilationssystemen som förser våra byggnader med luft utifrån. Därför behövs luftrenare inne i hem, på kontor, lager, i butiker, skolor och andra inomhusmiljöer..

Detta gör luftrenare

  • Eliminerar virus och bakterier
  • Tar bort hälsofarliga partiklar från trafik och industrier (diesel, avgaser, PM2.5, PM10 osv)
  • Eliminerar oangenäma lukter (kemikalier, sopor, husdjurslukter, parfymer, allmäna toaletter etc.)
  • Tar bort förbrännings- och rökpartiklar från cigaretter, cigarrer, värme- och doftljus, braskaminer etc.
  • Tar bort mögelsporer och mögellukt
  • Tar bort kemikalier som avges från t.ex målarfärg, impregnering, kemtvätt, plast, parfymer, bekämpningsmedel, rengöringsmedel, flamskyddsmedel, elektronik, sprayer, lim och frisörprodukter.

Prenumerera på ren luft utan bindingstid

2020 lanserar vi en ny tjänst för företag där ni kan prenumerera på ren luft. På så vis kan ni erbjuda er personal en hälsosam inomhusmiljö utan ägarskap, administration eller underhåll. Prenumererationen löper utan bindningstid och kan sägas upp när som helst. 
» Läs mer om företagsprenumerationerna Clean Air och Health+ här

Skräddarsydd offert för ditt företag

Vi kan hjäpa er med att mäta er inomhusluft och rekommendera produkter som passar just ert företags lokaler. Kontakta oss för offertförfrågan och prisförslag.

Vi kan även låna ut produkter för test och erbjuder leasing av de flesta luftrenare i vårt sortiment.

Bild: Blueair Pro XL används i ett konferensrum

Ett urval av våra produkter för företag

Arrow up

Varukorg

Total 0kr

Kassa