Loader
Luftrenare.se (Gilwig AB)
bookmark_border

Luftrenare avlägsnar bakterier & virus

Bild: Virus och bakterier

Luftrenare bidrar till minskad smittspridning av sjukdomar då de avlägsnar luftburna virus och bakterier. Vi säljver även luftrenare som kan oskadliggöra virus*.

Minskad smittspridning innebär inte bara ett minskat personligt lidande. Det innebär även en stor ekonomisk vinst för hela samhället. Sjukskrivningar minskar och effektiviteten på arbetsplatser och i klassrum ökar när man arbetar i ett rum med ren luft.

Efter en hostning eller nysning kan virus stanna kvar i luften flera timmar. När ett virus har landat på en yta kan det överleva i ytterligare 24 timmar. En luftrenare som fångar de luftburna partiklarna minskar risken för spridning av sjukdomar betydligt.

LifeAir Luftrenare dödar influensavirus

*LightAir-luftrenare oskadliggör 97% av virus i luften

Karolinska Institutet har gjort forskningsstudier, inklusive djurförsök, avseende LightAir IonFlow-teknologins effekt på smittsamma luftburna virus som influensa-, roto- och caliciavirus samt andra luftburna mikrober. Studierna bevisar att tekniken effektivt reducerar viruskoncentrationen i luften och oskadliggör 97 procent av virus redan i luften (virus upphör att vara smittsamma).
» Läs mer här

Nyhetsinslag på TV4 om AirRevival luftrenare

TV4 Nyheterna berättar om minskad sjukfrånvaro

Klicka här för att se nyhetsinslaget på TV4 där man berättar om förskolor i Göteborg som minskat sjukfrånvaron med 50% efter att man satt in AirRevival-luftrenare i sina lokaler.

Val av luftrenare

Alla luftrenare i vårt sortiment tar bort virus och bakterier men med olika tekniker (filter, jonisering, ozon mm). Läs i beskrivningarna och specifikationerna på respektive modells för mer info om deras funktioner. Vi länkar till några förslag på produkter nedan men har många fler i vår sortiment.

Har du frågor om vilken produkt som passar din miljö bäst är du alltid välkommen att kontakta oss för personlig rådgivning.

Några produktförslag

Arrow up

Varukorg

Total 0kr

Kassa