Loader
Luftrenare.se (Gilwig AB)
bookmark_border

Luftrenare mot allergier & astma

En luftrenare tar bort de luftburna allergiframkallande partiklarna ur inomhusluften. 

En luftrenare lindrar därmed besvären och motverkar symtom som nästäppa, nysningar, rinnande/kliande ögon och hals, astma, huvudvärk och trötthet.

Luftrenaren avlägsnar ämnena som orsakar besvären och du slipper andas in och påverkas av dem.

Bild: Blueair Pure 221 i hallen

Över 20% av alla människor i Sverige lider av pollenallergi (hösnuva) och ännu fler lider av andra typer av luftburna allergier.

Inomhusluften innehåller inte bara allergener utan innehåller även andra ämnen så som damm, matos, kemikalier, mögelsporer och en massa andra partiklar som kan orsaka eller trigga allergier och astma.

Luftrenare tar bort alla luftburna partiklar, inte bara allergener, så att inomhusluften blir helt ren.

En luftrenare är lätt att placera var som helst i hemmet. Ingen installation krävs, det är oftast bara att ansluta kontakten och starta maskinen. 

Luftrenare mot pollenallergi

Pollenpartiklar är relativt stora och lätta att fånga eller avlägsna ur luften. Det gör att en luftrenare är till stor hjälp om du har pollenallergi. I stort sett alla luftrenare på marknaden kan användas vid pollenallergi.

Luftrenare mot pälsdjursallergi

Det är inte själva djurhåren, utan alla de djurallergener som katter, hundar och andra däggdjur avger och som hamnar i luften somorsakar allergiska symptom. Vissa proteiner som finns i saliv, urin och avföring från djuren kan också orsaka allergiska reaktioner. Torkad saliv kan flaga av från pälsen och flyga runt i luften, och sedan andas in. Djurallergener är små och lätta så de förbli luftburna under väldigt lång tid. För att få bort dessa partiklar är luftrenare med jonisering/elektrostatisk rening, eller maskiner som kobinerar dessa tekniker med filter, bra väl.

Luftrenare mot kvalster,dammallergi

Dammkvalster är mikroskopiska, insektsliknande skadedjur som lever i kuddar, madrasser, filtar, mattor, kläder och andra mjuka material. Dammkvalster kan utlösa allergiska reaktioner och astma. Kvalster lever inuti stoppade möbler vilket gör att du måste vidta flera åtgärder om du har kvalsterallergi. En luftrenare kan underlätta allergin genom att tar bort de allergener som hamnar i lufen när du rör dig i sängen, skakar sängkläder osv. men en luftrenare tar inte bort själva kvalsterdjuren.

Placering och val av luftrenare

Vår rekommendation är att man har en luftrenare i det rum där den allergiska personen befinner sig mest tid. Det är oftast i sovrummet. Sover man i helt ren luft i 7-9 timmar brukar detta räcka för att hålla sig relativt symtomfri den kommande dagen och behovet av allergimediciner minskar. Det allra bästa är så klart att man har en luftrenare i varje rum för att säkerställa att all luft renas. Har du inte råd med flera luftrenare kan du flytta med luftrenaren till det rum där du befinner dig längre tider. 

Alla luftrenare i vårt sortiment tar bort allergener och självklart har vi luftrenare som rekommenderas av Astma- och allergiförbundet och ECARF.

Är du osäker på vilken luftrenare som passar bäst för just dig är du varmt välkommen att kontakta oss så hjälper vi dig hitta rätt!

Några förslag på luftrenare mot allergier & astma

Om du inte hittar den luftrenare du söker ovan så kan du bläddra bland alla våra luftrenare

Vi hjälper dig hitta rätt produkt!

Vi vet att det kan vara svåt att välja bland alla luftrenare på marknaden. Därför är du alltid välkommen att kontakta oss för att få hjälp att välja rätt modell för just dig och din miljö. Vi svarar gärna på alla dina frågor! Vill du inte mejla oss kan du lika gärna ringa oss på 0707220050.

Arrow up

Varukorg

Total 0kr

Kassa