Loader
Luftrenare.se (Gilwig AB)
bookmark_border

Vanliga frågor om LightAir IonFlow luftrenare

Vilka olika LightAir IonFlow modeller finns det?

Hur ser en smutsig kollektor ut och hur snabbt blir den smutsig?

Kollektorn drar åt sig partiklarna i luften som fastnar på utsidan av cylindern. Eftersom partiklar är så små så är smutsen till en början inte så lätt att se utan istället uppfattar man en skiftning i kollektorns färg innan den börjar lagra partiklar i tjockare lager och det blir synligt för ögat. Hur smutsig kollektorn blir beror framförallt på hur förorenad miljön är sär den placeras. Ju fler föroreningskällor desto snabbare blir kollektorn smutsig.

Kollektor från en skola i Stockholm city efter 2 veckors användning

 

Kollektor efter 2 veckors användning i ett sovrum i Addis Abeba, Etiopien

Hur rengör jag min IonFlow och hur ofta?

Att rengöra din IonFlow luftrenare är mycket enkelt och tar endast några minuter.

Kollektorn ska rengöras när den blir smutsig, vilket varierar väldigt mycket beroende på hur förorenad miljön är där den placeras. En rekommendation är varannan vecka eller vid behov. I väldigt förorenade mijöer kan det krävas rengöra oftare. 

När din kollektor blivit smutsig stänger du av luftrenaren, drar av kollektorn och tar den till vattenkranen och rengör den med lite dismedel. Sedan torkar du av den och sätter tillbaka den på jonröret på luftrenaren. Var noga med att du för ner kollektorn ända ner till den lilla metallpinnen/stoppet så den får kontakt med luftrenaren. Starta sedan luftrenaren med strömbrytaren igen. Klart!

Vad är kollektor, jongenerator, coronanålar, dekorationsljus etc?

Kollektor

Den positivt laddade kollektorn drar till sig de negativt laddade partiklarna och lämnar luften ren. Eftersom kollektorn enkelt rengörs i vatten behövs aldrig några dyrbara filterbyten.

Jongenerator & Coronanålar

Jongeneratorn är IonFlow 50s hjärta med sin patenterade teknologi som möjliggör effektiv luftrening av framförallt de minsta partiklarna som anses mest skadliga för vår hälsa. Från coronanålarna som
sitter på jongeneratorn utsöndras ett enormt antal elektroner som omvandlas till negativa joner.

Dekorationsljus

Dekorationsljusen är LED lampor som sitter under jonröret. Lamporna kan sättas på eller stängas av oberoende av om luftrenaren är på eller ej.

Ställ/stativ

Signature levereras med ett högre handgjort ställ som är helt cylindriskt och i transparent akryl. Det har en hög designeffekt och snygg finish och passar bra att ställa på golvet. Evolution har ett kortare formsprutat ställ i ett helt transparent plast med en något konisk form. Med dess mer kompakta design passar det perfekt på ett bord, bänk eller skrivbord.

Petskydd

Om du eller de omkring dig känner sig obekväm med den lätta och ofarliga urladdning som sker när man vidrör kollektorn så kan man använda det medföljande petskyddet. Notera att petskyddet inte är ett säkerhetskrav utan är helt frivilligt att använda. Petskyddet finns i två olika utföranden, ett ser ut som ett galler och ett har plattare design.

Strömbrytare

Kontrollerar om luftrenaren är på eller av samt om dekorationsljusen är tända eller ej. Strömbrytaren har tre lägen:

  • KLICK x1 - Luftrenare PÅ, Dekorationsljus AV
  • KLICK x2 - Luftrenare PÅ, Dekorationsljus PÅ
  • KLICK x3 - Luftrenare AV, Dekorationsljus AV

Måste luftrenaren alltid vara på?

Luft är färskvara och kan inte bibehållas ren utan kontinuerlig och aktiv rening. Luftrenare måste därför vara på hela dygnet för bästa effekt. Därför är den låga energiförbrukningen av väsentlig betydelse. Om du ändå vill stänga av luftrenaren när du går hemifrån får du räkna med 30-60 minuter innan den har uppnått maximal effekt när du startar den igen.

Tar IonFlow luftrenare bort lukt?

Lukt är partiklar eller gas. IonFlwo hanterar lukter som är partiklar mycket väl, medan gas inte kan hanteras. Exempel på lukter som luftrenaren tar bort är rök och mögel.

Hur stor yta täcker en IonFlow luftrenare?

Vi rekommenderar ca. 50 m² i en normal hemmiljö. Denna rekommendation är ungefärlig eftersom det beror på miljön där luftrenare placeras. Ju fler föroreningskällor desto fler partiklar och desto mindre yta. Har du ett större rum kan du behöva fler luftrenare i rummet.

Hur ska IonFlow luftrenare placeras?

Vi rekommenderar att du placerar luftrenaren minst 1 meter från väggar och möbler, och att du hänger takmodellen ca en halv meter ner från taket. Om rekommendationerna inte följs kan närliggande väggar och/eller möbler bli lite smutsiga av partiklar som fastnar där istället för att de fastnar på kollektorn.

Vem har formgivit IonFlow-luftrenarna?

LightAir är formgiven av den många gånger prisbelönte designern Michael Malmborg. Hans möbler och industridesign är internationellt uppmärksammat i mer än 70 olika designmedia.

Hur vet jag att jonisering fungerar för att rena luften?

Sveriges Tekniska Forskningsinstitut (SP) har testat LightAir IonFlow med avseende på förmågan att rena luften från små förbränningspartiklar. Testet verifierar att LightAir IonFlow effektivt renar luften och tar bort nästan alla luftburna partiklar. Den är så effektiv att den kan mäta sig med HEPA-filterbaserade luftrenare på marknaden. Du kan ladda ner och läsa flera tester av LightAirs luftrenare på www.lifeair.com/learning-center/lifeair-science/evidence/

Avger IonFlow ozon?

Testrapporter gjorda av Sveriges Tekniska Forskningsinsitut (SP) bevisar att LightAir IonFlow är ozonfri. Ozon har alltid varit en negativ bieffekt av jonisering, vilket betyder att ju högre jonproduktion desto högre ozonvärde. I och med att gränsvärdet för ozon måste respekteras så har det resulterat i många ineffektiva jonisatorer på marknaden. LightAir är så vitt vi vet den första tillverkaren som lyckats lösa detta problem och kan generera en extremt stor mängd negativa joner utan något ozon.
Testrapport (PDF)

Länkar till LightAir IonFlow-produkterna


Arrow up

Varukorg

Total 0kr

Kassa